Bestel hier je Annie Sloan kwasten
De kwasten van Annie Sloan

De kwasten van Annie Sloan

Annie heeft kwasten ontworpen die speciaal op haar verf zijn aangepast. Hier onder leggen we je uit welke kwasten er zijn, wat de verschillen zijn en welke kwast je nodig hebt voor welke afwerking.

Pure Bristle Brush

De Oval Brush

De Oval Brush is een volle ovaal-ronde kwast. Met deze ovale kwast kun je lekker losjes verven en bovendien past hij gemakkelijk in hoekjes. Daarnaast neemt de kwast veel verf op doordat hij helemaal gevuld is met haren.

De ovale kwasten zijn geschikt om structuur in je verf aan te brengen, maar kunnen ook gebruikt worden voor een strakkere afwerking, dan verdun je de verf gewoon met een klein beetje water. Het verven met deze kwasten schiet zó lekker op.

De Oval Brush is er in 3 maten: small, medium en large. Met de ‘small’, ook wel dè Annie Sloan kwast genoemd, kun je in principe alles verven. Heb je echt grote oppervlakken om te verven dan kun je ook de medium of large kwast nemen.

Na het verven kun je je ovale kwast uitspoelen met water, bij sommige sterkere pigmenten kun je een beetje groene zeep gebruiken, maar dat is niet persé noodzakelijk. Sla al het water er goed uit en hang de kwast (ja, daar is het gaatje voor) op z’n kop totdat deze goed droog is.

Wees een beetje lief voor je kwast en laat hem dan ook nooit lang onder water staan of pak hem ook niet voor langere tijd in, hierdoor gaat hij roesten.

Flat Brush

Flat Brush

De Flat Brush gebruik je voornamelijk om ‘strakke’ eindresultaten te bereiken. De kwasten hebben synthetische haren van verschillende lengten, waardoor de punt dunner is dan de aanzet. Dit is ook het grote verschil met platte kwasten van bv de bouwmarkt.

Voor een gladde afwerking verdun je de verf met water, ca 7 eetlepels per liter, wil je de verf nog vloeiender, kan er meer water bij. De synthetische haren zorgen er voor dat de verf er gemakkelijk doorheen vloeit waardoor het eindresultaat strakker en gladder wordt. Voor een nog gladder effect kun je de rode sandingpad van Annie Sloan gebruiken of een heel fijn schuurpapiertje om de verf heel lichtjes te polijsten voordat je het afwerkt met wax of lacquer.

De Flat Brush kun je voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals het aanbrengen van de Lacquer (vernis), voor hoekjes en randjes van bv muren en voor découpage, craqueleur of gilding.

De platte kwast is er in 2 maten: small en large.

Na het verven maak je hem schoon zoals de oval brush; bij gebruik van de Lacquer, Image Medium of Gold Size maak je hem schoon met een zacht sopje, bv groene zeep.

Wax Brush

Wax Brush

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je de Wax Brush om je geverfde projecten af te werken met wax. Het kan ook met een doek, maar dit vergt veel meer spierkracht en je komt niet in alle randjes en hoekjes. Met de wax kwast ben je veel sneller klaar en het werkt ook nog eens veel lichter. In de winkel geven we altijd een uitgebreide instructie hoe je de wax en wax kwast gebruikt. Uitgebreide uitleg over het waxen lees je hier!

De wax kwast is er in 2 maten: small en large.

Maak je wax kwast na gebruik schoon met een warm sopje van (bij voorkeur) groene zeep . De haren van de kwast blijven daardoor lekker zacht. Spoel goed na met schoon water en sla je kwast uit. Doe om het handvat een elastiekje, zodat je de kwast op z’n kop kunt hangen totdat deze droog is. Zo loopt al het water naar beneden en voorkom je schimmelvorming en heb je dus langer plezier van je kwast.

In onze workshops werken we ook altijd met de kwasten van Annie Sloan, en in de workshop Verftechnieken I werk je zelf ook met deze 3 basis kwasten en worden ze stuk voor stuk uitgebreid behandeld.

bestel hier je Annie Sloan kwasten