Bestel hier je Annie Sloan producten

Annie Sloan

Annie Sloan is een van ’s werelds meest gerespecteerde experts op het gebied van verf en kleur. De afgelopen dertig jaar zette zij de toon bij de ontwikkeling van decoratief verven.

Ze schreef niet alleen 26 boeken die in binnen- en buitenland worden verkocht. Ook transformeerde zij de manier waarop meubels geverfd kunnen worden door het ontwikkelen van haar eigen merk decoratieve verf, Chalk Paint, die in 1990 op de markt verscheen. Annies achtergrond als beeldend kunstenares en haar aanstekelijke enthousiasme voor decoratief verven vormen al 30 jaar lang een bron van inspiratie voor zowel doe-het-zelvers als professionals. En zorgen ervoor dat bij vrijwel iedereen de creatieve kant naar boven kan komen.

Voor Annie draait het allemaal om het delen van haar passie voor decoratief verven. Zij wil mensen inspireren om creatief te zijn en avontuurlijk om te gaan met verf en kleuren. Haar producten zijn uitsluitend verkrijgbaar via Annies netwerk van meer dan 1.600 onafhankelijke verkooppunten in meer dan 50 landen over de hele wereld.

“Annie Sloan is een van de invloedrijkste vrouwelijke ontwerpers in Groot-Brittannië.”

The Telegraph (VK)

“Toonaangevend voor de huidige trend van geverfde meubels.”

Period Ideas (VK)

Annie volgde een opleiding tot kunstenares en maakte midden jaren ’70 de overstap naar decoratief werk, toen ze na haar tijd aan de universiteit muurschilderingen in woningen ging maken. In 1987 publiceerde Annie het fenomenale boek ‘The Complete Book of Decorative Paint Techniques’, dat wordt beschouwd als hét referentiewerk over dit onderwerp. Omdat Annie steeds maar niet de verf kon vinden waar ze graag mee werkte, besloot ze in 1990 haar kennis van kleur, verf, pigmenten en kunstgeschiedenis in te zetten om Chalk Paint® te ontwikkelen. In 2000 opende Annie een winkel in Oxford, waar ze allerlei toepassingen van Chalk Paint® kan presenteren, cursussen verzorgt en interieuradviezen geeft.

Annie Sloan woont en werkt in Oxford met haar man David, die samen met haar het bedrijf leidt. Annie werd in Australië geboren als dochter van een Schotse vader en een Fijische moeder. Op tienjarige leeftijd verhuisde ze met haar familie naar het platteland van het Engelse Kent. In de loop der jaren heeft Annie kortere en langere perioden in Zuid-Afrika gewoond. Daarnaast heeft ze banden met Frankrijk, Cuba en de VS. Ze voelt zich dan ook een echte wereldburger. Annie heeft drie zonen en woont inmiddels al ruim 25 jaar in Oxford.