Chalk Paint™

Chalk Paint™ is makkelijk bruikbare verf op waterbasis met een matte structuur. Deze verf kan op vele manieren worden gebruikt, dunne of dikke laag, met of zonder structuur, is makkelijk mengbaar en het grote voordeel is dat je de meubels van te voren NIET hoeft te schuren en NIET in de  grondverf hoeft te zetten, je kunt zo aan de slag als je (opeens) zin hebt om je interieur een nieuwe look te geven.

Hoe ga je te werk en wat heb je nodig!

Zorg dat je te verven oppervlak droog en schoon is. Ontvetten van je meubel doe je het beste met een sopje van afwasmiddel of een gewone allesreiniger. Neem daarna nog wel even af met schoon water en laat het goed dogen. Gebruik NOOIT Dasty of andere extreme schoonmaakmiddelen, dit kan hechtingsproblemen geven!

Je kunt gewoon over oude verflagen en waslagen heen verven. Als je te maken hebt met een hele gladde ondergrond, bv kunststof of andere hele gladde ondergronden, dan is het handig om met een Sanding Pad of een heel fijn schuurpapiertje het oppervlak een beetje op te ruwen, dus alleen even ‘aaien’, dit heeft niets te maken met schuren.

Rustieke uitstraling Voor een rustieke uitstraling kun je het beste een volle ronde of ovale kwast gebruiken, zoals de ovale kwast van Annie Sloan. Deze kwast neemt lekker veel verf op en je brengt de verf dan ook kris kras aan op je meubel. Zorg er wel voor dat je niet de kwast aanzet ziet, door niet te veel kracht te zetten en de kwast als het ware over je meubel laat glijden met grote halen. In de eerste video onderaan de pagina laat Annie Sloan zelf deze techniek zien.

Strakke gladde afwerking

Wil je liever een strakkere uitstraling, gebruik dan een platte kwast. Deze kwast heeft een dun uiteinde waardoor je de verf streeploos kunt aanbrengen. Verdun de Chalk Paint™ met wat water tot een dikte die je goed kunt uitsmeren en verf met rechte streken. In de laatste video onderaan deze pagina laat Annie Sloan deze techniek zelf zien.

Breng één of twee lagen aan, afhankelijk van de dekking, de ondergrond en wat je zelf mooi vindt (twee laagjes verf is over het algemeen voldoende en meestal mooier dan één laag).  Laat de Chalk Paint™ tussen de verschillende lagen goed drogen: bij kamertemperatuur duurt dit ongeveer een uurtje. Op kunststof en andere heel gladde ondergronden kun je beter iets langer wachten, aangezien de verf daar nergens in kan trekken.

Als de verf droog is en je tevreden bent met het eindresultaat, dan breng je Chalk Paint™ Wax Clear aan om je meubel te beschermen tegen krassen en stoten. Lees hier alles over afwerking met Wax of Lacquer

Wil je meer weten over verschillende technieken met Chalk Paint™, volg dan eens de Workshop Annie Sloan Verftechnieken I , waarin je de basis verftechnieken leert en thuis gelijk aan de slag kunt.

Hou er rekening mee dat kleuren variëren afhankelijk van de scherminstellingen. We kunnen niet garanderen dat verfkleuren exact overeenkomen met de kleur die u op het scherm ziet. Bestel bij twijfel altijd eerst een klein blikje om te testen.

bestel hier je favoriete kleur

Bestel hier je favoriete kleur!