IOD Transfers en Stempels

Wij zijn een officieel verkooppunt van de producten van het prachtige merk Iron Orchid Designs.

Het is een fantastische aanvulling op ons Annie Sloan assortiment! De transfers maken van je meubel, muur of paneel een echt kunstwerk en ze zijn makkelijk op maat te knippen. Met de IOD stempels kun je helemaal los gaan wat je creativiteit betreft!

Op het eigen YouTube kanaal van Iron orchid Designs vind je heel veel  inspiratie filmpjes over de IOD Transfers en Stempels

Lees snel verder hoe je de IOD Transfers en Stempels aan brengt!


TRANSFER

Begin met een schoon, droog oppervlak. Als het geverfd is, zorg dan dat de verf goed uitgehard is en als je de verf geschuurd hebt is het belangrijk dat je zorgt dat alle stof verwijderd is.

Het witte vel op de achterkant van de transfer, beschermd de transfer zodat er geen vuil en stof aan kan plakken. Bepaal eerst de positie van het transfer, of een deel ervan.

Als je een gedeelte van het Transfer gebruikt kun je het heel makkelijk op maat knippen en het overige gedeelte weer oprollen en in de koker bewaren.

Als de positie van je transfer goed is kun je het witte vel verwijderen en de transfer voorzichtig op het oppervlak drukken. Gebruik eventueel kleine stukjes schilderstape om de transfer op z’n plaats te houden.

Gebruik de meegeleverde tool om het transfer over te brengen op de ondergrond, door er stevig overheen te wrijven. Tussen door kun je het transfer voorzichtig en stukje optillen om te kijken of alles ‘overgebracht’ is.

Mocht er nog een stukje op het vel zitten leg je het weer terug en wrijf je er weer overheen. Als de volledige transfer is aangebracht wrijf je met het plastic waar de transfer op vast zat, zachtjes over het transfer zodat alles goed vast zit, vooral de randen.

Gebruik voor de afwerking en bescherming de Chalk Paint Wax Clear of Chalk Paint Lacquer


STEMPEL

Voor dat je begint met stempelen is het belangrijk dat je de stempels eerst licht op schuurt met een zeer fijn schuurpapier. Doe dit 2 richtingen op. Dit voorkomt dat je stempels te veel gaan glijden tijdens het stempelen.

Nu ben je klaar om aan de slag te gaan, dus laat je fantasie de vrij loop!!

Het plastic wat je hebt verwijderd voordat je begon met schuren kun je weer gebruiken om je stempel creatie op de plakken en deze zo in z’n geheel te stempelen.

Doe en klein beetje Annie Sloan Chalk Paint op een MixMat of andere ondergrond en rol een een IOD Bryer of een andere harde roller door de verf heen en zorg dat de verf gelijkmatig verdeeld is.

Breng de verf aan op de stempel en leg de stempel voorzichtig op het oppervlak zonder te verschuiven. Druk gelijkmatig aan en voila!

De stempels kun je tussendoor schoonmaken met vochtige schoonmaakdoekjes. Wil je nog verder stempelen, maar wil je andere stempels gebruiken, leg dan je stempels die je niet meer gebruikt in een kom warm water en als je helemaal klaar bent kun je alle stempels met warm water en een sopje schoonmaken.

Als ze droog zijn kun je ze weer terug plaatsen op het originele vel, om ze zo goed te bewaren.