[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=” Hoef ik écht niet te schuren en te gronden?” tab_id=”1532085592432-90d964e4-fe74″][vc_column_text]

Nee, dat hoeft echt niet, Gladde oppervlakken (zoals gelamineerde oppervlakken, of hoogglans plastic) kun je wellicht opschuren zodat je meer grip hebt voor de verf. Je hoeft dus verder NIET te schuren, ook niet als er oude wax- of laklagen op het meubel zitten.

Heb je een geoliede ondergrond (bv teakhout) dan moet je wel schuren en gronden, omdat Chalk Paint™ op waterbasis is en niet hecht op een geoliede ondergrond.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Wat te doen voordat ik begin met verven?” tab_id=”1532085592459-9c5a47b5-5bbe”][vc_column_text]

Zorg ervoor dat je meubel stof- en vetvrij is. Vaak is licht afnemen met een sopje met een klein beetje allesreiniger al voldoende. Als er St Marc gebruikt word voor het ontvetten, zal je altijd het meubel weer na moeten spoelen met schoon water zodat er geen zeepresten achterblijven.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Heb ik aan één laag Chalk Paint™ genoeg en dekt de verf in één keer?” tab_id=”1532085759402-7a1c48c1-6c12″][vc_column_text]Chalk Paint™ hecht goed, maar niet altijd in één keer. Ga eigenlijk altijd uit van van 2 laagjes, voor het beste resultaat. De dekking hangt ook af van de ondergrond, de kleur dat het project nu heeft en welke kleur je gaat gebruiken.

Kan ik mijn keukenkastjes verven met Chalk Paint™?

Ja hoor, dat kan inderdaad. Ontvet de kastjes eerst goed, breng de kleur Chalk Paint™ aan die je hebt uitgekozen en werk ze daarna af met minimaal 3 laagjes wax. Tussen iedere wax laag even 24 uur wachten.

 

 Kan ik mijn vloer verven? En gebruik ik dan Chalk paint™ of Wall Paint?

Je kunt inderdaad je vloer verven. Gebruik altijd Chalk Paint™, deze hecht het best. Gebruik Wall paint waarvoor het bedoeld is, namelijk het verven van muren. Werk de vloer na het verven af met Laquer van Annie Sloan. Maak op een houten vloer een aantal teststukjes met Chalk Paint™ en Lacquer om te zien of de ondergrond gaat bloeden of gele vlekken krijgt. Er wordt soms gedacht dat gele vlekken die ontstaan bij het lakken van de vloer wordt veroorzaakt door de Lacquer. Dat is niet altijd het geval: de gele vlekken zitten in het hout. Een oplossing als de vloer na het gebruik van Lacquer geel wordt: verf weer een laagje met Chalk Paint™ en werk het af met Lacquer. Je kunt ook de verf mengen met Lacquer in dit geval (verhouding ongeveer 1:1)

De lacquer houdt niet van veel water en al helemaal niet van chloor. Verf je badkamervloer dus liever niet en wees voorzichtig met keukenvloeren. Gebruik bij het schoonmaken van de vloer weinig water en een mild reinigingsmiddel.

Wanneer gebruik ik Wall paint?

Wall Paint gebruik je op muren. Het voordeel t.o.v. Chalk paint™ is dat Wall Paint schrobbaar en afwasbaar is. Ideaal dus voor ‘drukke ruimtes’ zoals gangen, keukens en badkamers. Gebruik Wall Paint echter niet  op muren die moeten ‘ademen’, zoals kalkmuren. Gebruik in dit geval Chalk Paint™, omdat deze beter ademt. Hetzelfde geldt voor buitenmuren: gebruik ook hiervoor Chalk paint™.

Kan ik Chalk Paint™ ook buitenshuis gebruiken?

Jazeker, je kan Chalk paint™ op verschillende ondergronden gebruiken: beton, steen, metaal en hout (geen teakhout!) bijvoorbeeld. Gebruik buiten geen Chalk Paint™ Wax of Lacquer. Wil je toch afwerken, neem dan een buitenlak op waterbasis. Nieuw hout, van bijvoorbeeld schuttingen of tuinhuisjes, kun je ook eerst impregneren met een impregneermiddel dat niet op oliebasis is (Hermadix bijvoorbeeld).

Onthoud wel dat Chalk Paint™ decoratieve verf is en je dus om de zoveel tijd (afhankelijk van weersinvloeden) een nieuw laagje aan dient te brengen als je niet van een verweerde look houdt.

Wat is bloedend hout?

Heb je je houten meubel geverfd en komen er gele, bruine of roze vlekken doorheen? Dan heb je te maken met bloedend hout. Dit kan voorkomen bij onbehandeld hout en bij meubels uit de jaren 1930/1940. Je ziet het bij witte en lichte tinten, hoe donkerder de verf hoe minder je dit zult zien. Het heeft geen zin om extra lagen verf aan te brengen, omdat de vlekken daar weer doorheen komen. Belangrijk is om de vlekken te isoleren. Dit kun je doen door er een laagje Lacquer op aan te brengen. Laat dit drogen en breng daarna nog een laag Chak paint™ aan. Daarna afwerken zoals je gewend bent.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”638″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]