Meest gestelde vragen
Bestel hier al je Annie Sloan Producten!

Veel gestelde vragen


Het antwoord op veel gestelde vragen vind je hier:

Hoef ik écht niet te schuren en te gronden? Dit is één van de veel gestelde vragen.

Nee, dat hoeft echt niet, Gladde oppervlakken (zoals gelamineerde oppervlakken, of hoogglans plastic) kun je wellicht opschuren zodat je meer grip hebt voor de verf. Je hoeft dus verder NIET te schuren, ook niet als er oude wax- of laklagen op het meubel zitten.

Heb je een geoliede ondergrond (bv teakhout) dan moet je wel schuren en gronden, omdat Chalk Paint™ op waterbasis is en niet hecht op een geoliede ondergrond.

Wat te doen voordat ik begin met verven?

Zorg ervoor dat je meubel stof- en vetvrij is. Vaak is licht afnemen met een sopje met een klein beetje allesreiniger al voldoende. Als er St Marc gebruikt word voor het ontvetten, zal je altijd het meubel weer na moeten spoelen met schoon water zodat er geen zeepresten achterblijven. Laat na het ontvetten wel even goed drogen!

Heb ik aan één laag Chalk Paint™ genoeg en dekt de verf in één keer?

Chalk Paint™ hecht goed, maar niet altijd in één keer. Ga eigenlijk altijd uit van van 2 laagjes, voor het beste resultaat. De dekking hangt ook af van de ondergrond, de kleur dat het project nu heeft en welke kleur je gaat gebruiken.

Kan ik mijn keukenkastjes verven met Chalk Paint™?

Ja hoor, dat kan inderdaad. Ontvet de kastjes eerst goed, breng 2 laagjes Chalk Paint™ aan en werk ze daarna af met minimaal 3 dunne laagjes wax of 3 laagjes Lacquer. Tussen iedere Wax of lacquer laag even 24 uur wachten.

 Kan ik mijn vloer of trap verven met Chalk Paint™

Ja hoor dat kan, heel goed zelfs. Ontvet de vloer of trap en laat goed drogen. Breng twee laagjes Chalk Paint™ aan en laat heel goed drogen. Werk de vloer na het verven af met Lacquer van Annie Sloan. Breng, als de verf goed droog is een dun laagje Lacquer aan en laat 24 uur drogen, dan breng je een tweede laag Lacquer aan en laat weer goed drogen. De vloer of trap is nu klaar.

Bij intensief gebruik breng je 3 lagen Lacquer aan. Laat tussen elke laag 24 uur droogtijd zitten. Voor een extra ‘hard’ eindresultaat breng je eerst 1 of 2 laagjes Lacquer Gloss aan en vervolgens een laagje Lacquer Matt. Dit als je een Mat eindresultaat wilt, anders 2 of 3 laagjes alleen Gloss.

Wanneer gebruik ik Wall paint?

Wall Paint gebruik je op muren. Het voordeel t.o.v. Chalk paint™ is dat Wall Paint schrobbaar en afwasbaar is. Ideaal dus voor ‘drukke ruimtes’ zoals gangen, keukens en badkamers. Gebruik Wall Paint echter niet op muren die moeten ‘ademen’, zoals kalkmuren. Gebruik in dit geval Chalk Paint™, omdat deze beter ademt. Hetzelfde geldt voor buitenmuren: gebruik ook hiervoor Chalk paint™.

Kan ik Chalk Paint™ ook buitenshuis gebruiken?

Jazeker, je kan Chalk paint™ op verschillende ondergronden gebruiken: beton, steen, metaal en hout (geen teakhout!) bijvoorbeeld. Gebruik buiten geen Chalk Paint™ Wax maar Lacquer. De Lacquer beschermt tegen weersinvloeden en bevat UV filters waardoor de kleuren mooi levendig blijven. Nieuw hout, van bijvoorbeeld schuttingen of tuinhuisjes, kun je ook eerst impregneren met een impregneermiddel dat niet op oliebasis is (Hermadix bijvoorbeeld).

Onthoud wel dat Chalk Paint™ decoratieve verf is en je dus om de zoveel tijd (afhankelijk van weersinvloeden) een nieuw laagje aan dient te brengen als je niet van een verweerde look houdt.

Wat is bloedend hout?

Veel gestelde vragen gaan ook over bloedend hout!

Heb je je houten meubel geverfd en komen er gele, bruine of roze vlekken doorheen? Dan heb je te maken met bloedend hout. Dit kan voorkomen bij onbehandeld hout en bij meubels uit de jaren 1930/1940. Je ziet het bij witte en lichte tinten, hoe donkerder de verf hoe minder je dit zult zien. Het heeft geen zin om extra lagen verf aan te brengen, omdat de vlekken daar weer doorheen komen. Belangrijk is om de vlekken te isoleren. Dit kun je doen door er een laagje Lacquer op aan te brengen. Laat dit drogen en breng daarna nog een laag Chalk paint™ aan. Daarna afwerken zoals je gewend bent.


Heb jij nog iets wat je wil weten over de veel gestelde vragen? Stuur dan een appje naar 06 43 25 83 69 of een mailtje.