Chalk Paint™ Wax

De wax is bedoeld om de meubels te beschermen tegen krassen en stoten. De Chalk Paint™ en wax  vormen samen een stevige verbinding, zodat je je meubel gewoon met een vochtige doek kunt schoonmaken. Op tafelbladen, bovenbladen van kastjes, keukenkastjes en verder alles wat tamelijk intensief gebruikt wordt breng je 2 tot 3 dunne laagjes aan met een tussen pose van 24 uur.  De wax heeft 5-21 dagen om uit te harden, dit betekend niet dat je het meubel niet kunt gebruiken, maar het is wel aan te raden om onderzetters en placemats te gebruiken en voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen.

Chalk Paint™ Wax Clear breng je aan als een “handcrȇme”. Het aanbrengen kan zowel met een wax kwast als een pluisvrije doek. Heb je veel details in het houtwerk dan gebruik je een wax kwast om in de diepere gedeelten te komen.

Chalk Paint™ Wax is verkrijgbaar in vier kleuren, Clear, WhiteDark en Black.

De White, Dark en Black Wax zijn om meer diepte aan te brengen en een oude look te creëren. Breng bij het aanbrengen van Dark en Black Wax altijd eerst een laagje Clear Wax aan, zodat je de kleur nog kunt aanpassen.

Chalk Paint™ Wax is verkrijgbaar in 500 ml en 120 ml. Met een klein potje kun je een klein kastje of een paar stoelen doen, voor Grote kasten en eettafels kun je beter een grote pot gebruiken.

Benieuwd hoe je de wax moet toepassen om verschillende looks te maken, volg dan eens de Workshop Annie Sloan Verftechnieken I, waarin je de basis verftechnieken leert en het aanbrengen van de wax uitgebreid aan bod komt.

 

Lacquer

Chalk Paint™ Lacquer geeft een slijtvaste beschermende afwerking en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Chalk Paint Lacquer is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Chalk Paint™. Chalk Paint™ Lacquer biedt UV-bescherming (om kleuren buiten levendig te houden), bevat weinig vluchtige organische stoffen en is gecertificeerd als kindveilig. Chalk Paint™ Lacquer is er in Matt en Gloss. Het kan worden aangebracht met een kwastroller of spuitpistool en is perfect om vloeren, trappen, tuinmeubilair en keukenkastjes te beschermen.

Roer voor en tijdens het gebruik de Chalk Paint™ Lacquer goed door. Breng de Lacquer altijd in dunne lagen aan. Tip: Verdun de eerste laag Lacquer met 10% water, zo ontstaat een gelijkmatige afwerking. Chalk Paint Lacquer is verkrijgbaar in een blik van 750 ml, waarmee je ca. 19m² kunt lakken.

Gebruik buiten:
Breng minstens 2 dunne lagen Lacquer aan bij gebruik buiten om te zorgen voor een Goede dekking. Delen die je mist kunnen water doorlaten, waardoor de Chalk Paint™ onder de Lacquer na verloop van tijd kan gaan afbladderen.

“Bedek meubels die je een make-over hebt gegeven
in de winter met een hoes of zet ze binnen zodat
de afwerking beter behouden blijft”

Annie Sloan

Spoel kwasten en rollers direct na gebruik uit met een warm sopje. Gebruik voor het reinigen van je meubels altijd een vochtige doek en een mild sopje.

Tips en trucs:

  • Gebruik Matt en Gloss Chalk Paint™ Lacquer naast elkaar voor een contrasterende textuur en interessant effect!
  • Breng voor een extra duurzame afwerking 1-2 lagen Gloss aan, gevolgd door één laag Matt.
  • Waas — Breng Matt Lacquer heel dun aan over donkere kleuren. Als je teveel Lacquer gebruikt, kunnen de afvlakkingsmiddelen in de Matt Lacquer een witte waas veroorzaken.
  • Doorlekken — Houten oppervlakken kunnen onverwachte resultaten opleveren.Bij het aanbrengen van de lacquer kunnen harsen of vlekken uit een eerdere afwerking naar boven komen, waardoor vergeling ontstaat. Test de Lacquer voordat je het hele oppervlak verft; als er vlekken ontstaan breng je ter bescherming op het hele meubelstuk shellac of een andere vlekblokkering aan voordat je de Lacquer aanbrengt. Chalk Paint™ Lacquer kan soms ook als afdichtmiddel werken. Test het eerst!